Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

οι ανδρες και τα μαλλια τους.




Ένας λόγος που οι άνδρες περνούν ώρες μπροστά στον καθρέφτη είναι για να καταφέρουν να φτιάξουν τα μαλλιά τους τέλεια. Γιατί η φροντίδα των μαλλιών είναι σημαντική και για τους άνδρες.
Η φροντίδα των μαλλιών αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της καλής σας εμφάνισης. Αν τα μαλλιά είναι λιπαρά ή έχουν υπολείμματα από το ζελ της προηγούμενης νύχτας, πώς περιμένετε να τα φτιάξετε έτσι όπως θέλετε. Τα λιπαρά μαλλιά προσελκύουν τη βρωμιά και οδηγούν συχνά σε προβλήματα του δέρματος της κεφαλής και της τρίχας.
Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στον εαυτό σας, και παρατηρείστε αν τα μαλλιά σας είναι πολύ μακριά, πολύ κοντά ή πολύ ακατάστατα; Επίσης, είναι καλό να γνωρίζετε τι τύπο μαλλιών έχετε, έτσι ώστε όταν αγοράζετε σαμπουάν, να αγοράσετε το σωστό για εσάς. Λάθος είδος σαμπουάν μπορεί ενδεχομένως να βλάψει τα μαλλιά σας.
Πώς μπορείτε να μάθετε ποια είναι τα κατάλληλα σαμπουάν για σας; Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να κοιτάξετε προσεκτικά τα μαλλιά σας και να δείτε αν έχετε πιτυρίδα, αν είναι λιπαρά ή ξηρά κτλ Έτσι θα αποκτήσετε άποψη για το ποιο είναι το σωστό σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών σας. Σ’ αυτό μπορούν να σας βοηθήσουν και στο κομμωτήριο ή κουρείο που κουρεύεστε.
Για τους άνδρες με μακριά μαλλιά, η φροντίδα είναι προφανώς περισσότερο αναγκαία από ό, τι είναι για εκείνους με κοντά. Υπάρχουν πολλά στυλ που μπορεί να εφαρμοστούν και στα μακριά και στα κοντά μαλλιά, και οι τάσεις της μόδας αλλάζουν αρκετά συχνά. Οι διασημότητες δοκιμάζουν συνήθως πρώτες τα νέα και εξεζητημένα στυλ μαλλιών, αλλά είναι σχεδόν εγγυημένο ότι στη συνέχεια πολλοί άνδρες θα τα δοκιμάσουν επίσης.
Υπάρχουν πολλά προϊόντα διαθέσιμα για το φορμάρισμα των μαλλιών, όπως ζελ, σπρέι, αφροί κ.α., με τα οποία μπορείτε να επιτύχετε από τις απλές μορφές μέχρι τα πιο ριζοσπαστικά, αιχμηρά και εντελώς εκκεντρικά στυλ.
Εάν δεν είστε βέβαιοι ποιό στυλ να δοκιμάσετε, μια επίσκεψη στο πλησιέστερο κομμωτήριο θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε. Θα σας προτείνουν ιδέες και θα είναι σε θέση να σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή.
Η φροντίδα των μαλλιών σας, είναι φροντίδα για τον εαυτό σας. Μπορεί να βοηθήσει την εμφάνισή σας, και την αυτοπεποίθησή σας. Δεν πρέπει να κρίνουμε ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του, αλλά όταν αρέσουμε στον εαυτό μας αρέσουμε και στους άλλους. Όλα βέβαια είναι υποκειμενικά και όσο είστε ευχαριστημένοι εσείς με τα μαλλιά σας δεν έχει σημασία τι σκέφτονται οι άλλοι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου