Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Τατουάζ μαλλιών

Τατουάζ μαλλιών: μια νέα τάση; 
Το hair tattoo προέρχεται από τις φυλές του Αμαζονίου, που πρώτοι σχεδίασαν tattoos στα μαλλιά τους πολλά χρόνια πριν ως ένα μέσο για να εκφράσουν στοιχεία της προσωπικότητας και της φυλής τους. Έχει πολλούς φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς! Ανάμεσά τους είναι πολλοί διεθνείς τραγουδιστές, αθλητές και celebrities, οι οποίοι τακτικότατα επιδεικνύουν το νέο τους… τατουάζ μαλλιών με περηφάνια, «μυώντας» νέους οπαδούς… μπορούμε άραγε να μιλήσουμε για μια νέα τάση στην Κομμωτική;




Ποιοι κάνουν τατουάζ μαλλιών; 
Συνήθως το επιλέγουν άνδρες μέχρι 30 ετών, αν και όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να σχεδιάσουν ένα tattoo στο πλάι ή στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Άλλοι για πειραματισμό, άλλοι σαν αστείο και άλλοι από άποψη… το σίγουρο είναι ότι όποιος επιλέγει το τατουάζ μαλλιών είναι άνθρωπος με ...προωθημένες αντιλήψεις, που ενδιαφέρεται να τονώσει και να απολαύσει τη μοναδικότητά του! Συχνά θα δείτε τους ενδιαφερόμενους να επισκέπτονται τον αγαπημένο τους στυλίστα κουβαλώντας μαζί τους σχέδια, φωτογραφίες εκτυπωμένες από το ίντερνετ, σελίδες βιβλίων, ακόμη και κόμικς για να εξηγήσουν το σχέδιο που θέλουν να … «χτυπήσουν» στα μαλλιά τους! 


Τι χρειάζεται ένα hair tattoo; 
Για ένα επιτυχημένο hair tattoo χρειάζεται ένας άνθρωπος να παρέχει τον «καμβά», δηλαδή το κεφάλι του, και ένας καλλιτέχνης στυλίστας που θα «σκαλίσει» το tattoo στον «καμβά». Το ταλέντο του στυλίστα είναι απαραίτητη προϋπόθεση, αλλά από μόνο του δεν αρκεί! Πρέπει ο στυλίστας να κατανοεί το lifestyle και την άποψη που υπάρχει πίσω από αυτή τη νέα τάση και πρέπει επίσης να ανήκει σε εκείνη την ομάδα των καλλιτεχνών της Κομμωτικής που επιζητούν, σχεδόν έχουν ανάγκη, να δημιουργούν μοναδικές και προχωρημένες μεταμορφώσεις για τους πελάτες τους! Τα σχέδια περιλαμβάνουν τα πάντα: από ασύμμετρα tribals και ιερογλυφικά, μέχρι γράμματα, barcodes και λογότυπα! Συνήθως φτιάχνονται στο πίσω μέρος του κεφαλιού, στα πλαϊνά, ενώ καμιά φορά καταλαμβάνουν ολόκληρο το κεφάλι. Κάποιοι πηγαίνουν ένα βήμα πιο πέρα, χρησιμοποιώντας και χρώματα! Ο στυλίστας είναι απαραίτητο να έχει σταθερό χέρι και τα κατάλληλα εργαλεία: μία ποιοτική μηχανή για να ξυρίσει αρχικά τα μαλλιά στο κατάλληλο μήκος, δημιουργώντας τον «καμβά». Και στη συνέχεια λεπίδες και μηχανές trim για να «σμιλέψει» τις λεπτομέρειες. 





Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε; 
Σε αντίθεση με τα τατουάζ δέρματος, τα hair tattoos δεν …πονάνε! Αλλά δυστυχώς διαρκούν και πολύ λιγότερο! Ανάλογα με το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα μαλλιά σας, ένα τατουάζ μαλλιών μπορεί να διαρκέσει για μερικές εβδομάδες. Μπορείτε να επισκέπτεστε τον στυλίστα σας για να «τονώνει» τις γραμμές του τατουάζ τακτικά, μέχρι βέβαια να μεγαλώσουν αρκετά τα μαλλιά σας για να κάνετε το επόμενο τατουάζ! Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με την πολυπλοκότητα του σχεδίου αλλά και την εξειδίκευση κάθε καλλιτέχνη. Ασφαλώς κοστίζει ακριβότερα από ένα απλό κούρεμα, αλλά όσοι το επιλέγουν έχουν σαν προτεραιότητα να εκφραστούν δημιουργικά με αυτό το στυλ και είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν κάτι παραπάνω για αυτό. 



http://www.blog.haircut.gr/2010/08/hair-tattoos.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου